Obnova 2007 – 2010

OBNOVA SOKOLNICE V LETIH 2007 DO 2010

V letu 2007 smo s sredstvi, ki nam jih je nakazala Športna unija Slovenije; od prodaje zemljišča za izgradnjo plinske postaje nasproti Peka; postorili obnovitvena dela, in sicer smo poskrbeli za plinsko ogrevanje, obnovili elektro-instalacijo, napravili novo leseno oblogo v dvorani in jo tudi prepleskali.

S pomladitvijo upravnega odbora je društvo intenzivno delalo naprej. Včasih sploh ne moremo verjeti, da smo s tako skromnimi sredstvi v teh dveh letih naredili novo streho na prizidku, zamenjali okna v stavbi, uredili prostor za pisarno in prostor za shrambo orodja, v celoti sanirali balkon, prepleskali vse kovinske in lesene dele v telovadnici, uredili garderobo ter spodnje prostore doma. Pri tem smo se strogo držali predpisov, ki jih je od nas zahteval Zavod za kulturno dediščino Kranj.

Obeta se nam še zunanje pleskanje doma. Društvo se je prijavilo na javni razpis Olimpijskega komiteja Republike Slovenije in Tovarne Helios, ki bosta prispevala material za oplesk fasade. Hvala vsem Tržičanom in tistim, ki ste takrat na omrežju Facebook glasovali za nas.

Veseli in ponosni smo, da častljiva dama zaradi vztrajnih in delovnih posameznikov kljubuje zobu časa. Lahko bi rekli, da poka po šivih, saj se v njej vsak dan rekreira veliko naših občanov. Še lepši je občutek, da sokolski duh še živi in da tudi tisto, kar je staro že sto let, lahko s pridom uporabljajo mlajši rodovi.