Predstavitev društva

PREDSTAVITEV DRUŠTVA

Začetki splošnega športnega društva segajo v obdobje Sokolov, ki so v Tržiču aktivno delovali do leta 1941. Po osvoboditvi se je društvo preimenovalo v Fizkulturno društvo Tržič, to pa kasneje v Telovadno društvo PARTIZAN Tržič. Od leta 1992 ga poznamo pod imenom Splošno športno društvo Tržič.

Sokolske ideje so ostale do današnjih dni, saj je osnovno vodilo društva še danes: »Zdrav duh v zdravem telesu!«

V društvu potekajo programi splošne telesne vadbe, rekreacije za otroke in starejše, lahko obiskujete ure namiznega tenisa, odbojke, badmintona, itd. Za vse tiste, ki želijo biti telesno aktivni, se v vsakem primeru kaj najde.

S svojimi člani se udeležujemo tudi akcij, ki potekajo v okviru lokalnih prireditev ali širše. V prihodnosti si želimo tudi več družabnih srečanj, ki bodo pripomogle k večji pripadnosti društvu.

Vadbo vodijo vaditeljice s strokovno izobrazbo ali pa so si licenco za vodenje telesnovzgojnih programov pridobili na različnih seminarjih.

Še posebej smo zadovoljni, da v naš društveni dom k telesni vadbi prihajajo tudi mladi s prilagojenim programom iz Varstvo delovnega centra Tržič.

Splošno športno društvo Tržič je član Športne unije Slovenije. Vključeni smo v njihov program ZDRAVEGA DRUŠTVA. Tudi v zdravstvenem pogledu skrbimo za vadeče, saj enkrat letno izvedemo testiranje krvnega sladkorja, holesterola in trigliceridov ter merimo krvni pritisk. Udeležimo se tudi testa hoje.

Tisti, ki hočete poskrbeti za svoje zdravje in biti telesno aktivni, se nam pridružite.